Vill du tvingas dansa folkdans?

Så Jimmie Åkesson har hållit tal i Almedalen där han har talat om assimilering. Jag har skrivit om detta förut men det tål att upprepas.

Vad innebär assimilering? Enligt Wikipedia

”Assimilation (från latin assimilátio, ‘göra lik, efterbilda’), eller assimilering, syftar på den process genom vilken en minoritet, om processen är fullständig, helt överger sin egen kultur så att de ursprungliga kulturskillnaderna försvinner.”.

Detta är alltså INTE detsamma som integration vilket vi strävar efter i Sverige idag. Assimilering innebär att de som kommer hit förväntas avsäga sig religion, språk, historia, identitet, kultur för att få tillåtelse att bli medborgare i ”den svenska nationen”. De kommer tvingas bli kristna, tala svenska all vaken tid, och ägna sig åt allt annat jidder som vi svenskar ägnar oss åt. SDs fotsoldater talar varmt om demokrati, men assimilering är inte värdigt en demokrati. Assimilering är tvång, fascism och förtryck.

För de som ändå tycker detta är bra och vettigt, har ni läst SDs principprogram där det står att även DU som svensk kan komma att behöva genomgå assimilering för att FÅ VARA EN MEDBORGARE I DEN SVENSKA NATIONEN? Du kommer b.la förväntas svära trohet till kungen. Om du inte skriver upp på SDs ramar av svensk identitet och kultur kan du komma att uteslutas ur nationen. Ingen vet ännu vad detta kommer att innebära i praktiken men då de skiljer på att vara medborgare av Sverige som land och medborgare av Sverige som nation kan det komma att innebära minskade rättigheter och möjligheter. Likt apartheid? Detta är inte värdigt en demokrati.

Så en avslutande fråga, när dansade du folkdans senast? Är det någonting du skulle vilja tvingas till att göra? Rösta då inte heller på SD.


Kommentera gärna!